Lymfdränagemassage - Fibromassage och massage för gravida

En massage med flera olika användningsområden med en och samma teknik.

Lymfdränagemassagen utförs över hela kroppen med mjuka och lätta rörelser, i akupunktursystemets riktning. Massagen verkar bl a avsvällande på svullna kroppsdelar.

Jag använder terapeutiska , eteriska oljor från Young Living.

Personer som ska genomgå en lymfdränagemassage uppmanas att dricka mycket vatten innan och efter behandlingen.

 

Vad är lymfa?

Lymfan är en vätska som hjälper till att transportera slaggprodukter, döda celler, gifter och fetter. Lymfsystemet är också en viktig del i kroppens immunförsvar. Lymfans flöde kan bli för långsamt på grund av ohälsa, för lite motion, för mycket stillasittande eller stillastående och att man dricker för lite friskt vatten.

Även lokala blockeringar i lymfsystemet kan uppstå p g a läkemedel, stress, rökning, emen kan också uppstå på grund av att man intar ohälsosam kost.

Det är också vanligt med lokala problem efter operationer. T ex att man tar bort lymfkärl i armhålan i samband med bröstcanceroperationer, vilket kan leda till sämre cirkulation och svullnader.

Lymfdränagemassage ger en snabb lindring och ökning av lymfflödet. Överskott av vätska i ben och armar mm transporteras bort.

Lymfsystemet hjälper till att föra bort slaggprodukter och gifter från kroppen och lymfdränagemassage bidrar därmed till detox/avgiftning och förbättrad hälsa, men kan också leda till kosmetiska förbättringar som smalare armar, ben, kropp och minskade celluliter.

 

Passar för vem?

 

 

 • Efter en bröstoperation - där man tagit bort lymfkärl i armhålan och fått sämre cirkulation i armen
 • Lättare svullnad i ben, ansikte, armar - pga stillasittande, stillastående eller av andra orsaker
 • Blockeringar i lymfsystemet, dvs trögt lymfsystem- kan bero på för lite rörelse, spända muskler, stress, oro, rökning, gluten, e-ämnen, för lite vätskeintag, dåliga matvanor, mediciner, operationsärr, stillasittande arbete och inaktivitet mm
 • Smärta
 • Domningar
 • Åderbråck i tidigt stadium
 • Trötthetssymptom
 • Dålig sömn
 • Fibromyalgi och Reumatism - Lymfdränagemassage har visat sig vara mycket effektiv för behandling av fibromyalgi och reumatism. När den används till detta ändamål brukar man kalla den fibromassage. Massagen är lugnande och muskelavslappande och oljorna man använder här är särskilt framtagna för att få musklerna att slappna av och minska på värken.
 • Efter fettsugning -slaggprodukter förs bort och det kvarvarande fettet får en jämnare utbredning. Huden dras samman fortare och resultatet blir jämnare och vackrare.
 • Massage av gravida -Oljan man använder här är uppmjukande för huden och den förebygger hudbristningar. Massagen minskar svullnader, förbättrar välbefinnandet, immunförsvaret och hälsa hos mor och barn. Det balanserar även upp och höjer humöret hos modern och den får henne att känna sig lugn och avslappnad. Även taktil massage eller annan lätt massage passar för gravida. Massagen utförs på en massagebänk med hål för magen som är speciellt anpassad för gravida.

 

 

 

Lymfdränagemassagens  effekter:

 

- motverkar överflödig äggvita

 

- löser upp blockeringar i lymfsystemet

 

- minskar svullnader

 

- muskelavslappnande

 

- bättre sömn

 

- minskar celluliter

 

- minskar halten av stresshormonet kortisol

 

- bättre blodcirkulation

 

- minskar infektionsrisk

 

- bra för huden, fastare mm

  

 

Man masserar längs hela kroppens längd, en sida i taget, så det bästa är om du ligger naken på bänken under behandlingen. (kroppen täcks väl med handdukar där du ej masseras). Vill du absolut inte vara naken, så ha helst på dig underkläder som tål om det kommer massaolja hamnar på dem.

 

 Priser:

 30 min   - delar av kroppen          400:-

 45 min   - hela kroppen                500:-

 60 min    - hela kroppen               600:-

 

Boka in dig på 3 lymfdränagemassage - 3:e behandlingen för halva priset

Boka in dig på 5 lymfdränagemassage - 5:e behandlingen gratis

 

 När är det ej lämpligt med Lymfdränagemassage?

- akuta inflammationer eller infektioner

- tumörer - elakartade eller godartade

- allvarliga hjärtproblem

- akut trombos (blodpropp)

- blodsjukdomar

 

OBS! Är du osäker, så hör gärna med din läkare innan!!